Welkom bij de Verkenners!

De Verkenners zijn de jongens van 11-15 jaar oud, en we komen elke week bij elkaar op zaterdag van 9:30 tot 12:00 uur.

Elke zaterdagochtend doen we wat anders; er is altijd een uitdagende programma te beleven. De programma's zijn iedere week anders, maar vooral erg leerzaam. Zo leer je op eigen gemaakt vuur koken, je eigen voorzieningen pionieren, kaartlezen, kompasschieten, tenten opbouwen en nog veel meer!

Naast deze echte scoutingprogramma's doen we ook mee aan te gekke spellen, zetten we de boel op zijn kop of springen we met een vlot in de beek. Eigenlijk zijn er zo veel avonturen te beleven, te veel om op te noemen! De staf heeft altijd weer iets nieuws voor jullie in petto.

Nieuwsgierig maar nog geen lid? Kom eens kijken! Meer info onderaan.

 

Speciale activiteiten

Door het jaar heen hebben we ook een aantal jaarlijks terugkerende speciale activiteiten. 

Verder hebben we een aantal bivakken en overnachtingen, waaronder een winterbivak en een gamenight, waarbij we van 20:00 tot 11:00 aan één stuk door gamen. 

 

Intercamp

Afhankelijk van waar het dat jaar is, gaan we ook op Intercamp, waar Scouts van over de hele wereld bij elkaar komen ergens in Europa. 2017 waren we in Warendorf (Duitsland), 2018 in Sint-Truiden (België), 2019 in De Steeg (Nederland) en voor 2020 staat Groot Brittanië op de planning, al moeten we daar nog wat voor sparen.

  

 

Zomerkamp

Een scoutingjaar is niet compleet zonder zomerkamp.

In de zomervakantie zijn we een week lang met z'n allen op pad en slapen in tenten, koken in zelf-gepionierde keukententen, gaan 3 dagen op hike (wandeltocht) en overnachten dan in de open lucht. 

Tijdens kamp kunnen jullie alle scoutingtechnieken toepassen die jullie door het jaar heen hebben geleerd. Ook wordt zelfstandigheid verwacht en aangemoedigd. Zo lopen jullie de hike zonder begeleiding, bepakt met je eigen slaapspullen én gaan jullie zelf koken.

 

De staf

 Het stafteam bestaat momenteel uit Dennis, aangevuld met verschillende hulpstafleden.

Er is nood aan extra leiding bij de verkenners; voor de wekelijkse programma's en vooral voor op de kampen is het lastig voldoende leiding te hebben.

Onze verkennergroep bestaat dit jaar uit 10 hele enthousiaste jongens.

Heb je interesse om ons hierbij te helpen, wekelijks, maandelijks of wanneer jij kunt en wilt, laat dan gerust van je horen.

 

Doe je mee?

Vind je het leuk om een keer te komen kijken, als nieuwe Verkenner of als potentieel Verkennerstaf, loop dan gewoon een keer binnen op zaterdag. Of neem van te voren even contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leuk dat je mee komt doen. We hopen je snel te zien!

 

 

Bij Scouting is het gebruikelijk dat je een ScoutFit draagt. Vaak kun je aan de Scoutfit zien uit welk land je komt. In Nederland kun je laten zien bij welke speltak je hoort. De Bevers hebben een rode blouse. Welpen hebben een groene blouse. Scouts hebben een beige blouse. De blouse van de Explorers en Roverscouts hebben de kleur brique. De Scoutfit draag je tijdens de opkomsten en bij speciale gelegenheden.Verder draag je een das. Deze das is per groep verschillend.

Waar bestaat de ScoutFit van Scouting Sint Jozef uit?

Das: Een Marineblauwe das met in de punt het wapen van Sittard.
Naambandje: Hierop staat de naam van de groep.
Regiobadge: Je kunt laten zien uit welke regio je groep komt.
Speltakteken: Hier laat je zien uit welke spetak je komt.
Installatieteken: Hieraan kun je laten zien dat je geïnstalleerd bent.
Vaardigheidsteken: Aan dit teken kun je laten zien welke vaardigheden je hebt gedaan.

Wat moet waar?

Das met het wapen van Sittard doe je om je nek. Het naambandje zit op je rechtermouw en daar onder vindt je de regiobadge. Op de rechterborstzak vindt je het speltakteken. Het installatieteken vindt je op de lijnkerborstzak. Op je rechtermouw komen de vaardigheidsinsignes. De leiding kan je vertellen waar de diverse insignes en badges op de blouse moet komen.

Waar kan ik de verschillende onderdelen krijgen?

Het naambandje en de het wapen van Sittard krijg je van de leiding.
Vaardigheidsinsignes krijg je ook van de leiding, nadat je aan de leiding heb kunnen laten zien dat je de opdrachten hebt uitgevoerd.
De Regiobadge, Installatieteken, blouse en speltakteken kun je kopen in de Scoutshop.
De blouse kun je beste gaan passen. Dit wordt geadviseerd.

De Scoutshop vindt je in Sittard.
Adres:
Scoutshop Limburg
Steegstraat 20
6133 AL Sittard
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 046 - 400 800 4

Voor de openingstijden vindt u op de website van Scoutshop Limburg.

sfScouts

Jongens van Scouting Sint Jozef die 11 tot 15 jaar oud zijn, heten Verkenners. Ze gaan zeilen, koken tijdens het zomerkamp op hun eigen kampvuur en ontdekken de wereld om zich heen. Het thema dat bij scouts centraal staat is dan ook ‘ontdekkingsreis’. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid.

Deze speltak draait op zaterdag van 09:30 u t/m 12:30 u in clubhuis HK de Vaart.

Voor alle vragen over de scouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Geen evenementen

HK Huren?

Neem contact op met onze verhuurder en controleer de beschikbaarheid.

Kijk op de verhuurpagina.

Wij zoeken stafleden

wij zoeken stafleden animatie 400 67

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe stafleden.

Klik hier voor meer info.