Bij Scouting is het gebruikelijk dat je een ScoutFit draagt. Vaak kun je aan de Scoutfit zien uit welk land je komt. In Nederland kun je laten zien bij welke speltak je hoort. De Bevers hebben een rode blouse. Welpen hebben een groene blouse. Scouts hebben een beige blouse. De blouse van de Explorers en Roverscouts hebben de kleur brique. De Scoutfit draag je tijdens de opkomsten en bij speciale gelegenheden.Verder draag je een das. Deze das is per groep verschillend.

Waar bestaat de ScoutFit van Scouting Sint Jozef uit?

Das: Een Marineblauwe das met in de punt het wapen van Sittard.
Naambandje: Hierop staat de naam van de groep.
Regiobadge: Je kunt laten zien uit welke regio je groep komt.
Speltakteken: Hier laat je zien uit welke spetak je komt.
Installatieteken: Hieraan kun je laten zien dat je geïnstalleerd bent.
Vaardigheidsteken: Aan dit teken kun je laten zien welke vaardigheden je hebt gedaan.

Wat moet waar?

Das met het wapen van Sittard doe je om je nek. Het naambandje zit op je rechtermouw en daar onder vindt je de regiobadge. Op de rechterborstzak vindt je het speltakteken. Het installatieteken vindt je op de lijnkerborstzak. Op je rechtermouw komen de vaardigheidsinsignes. De leiding kan je vertellen waar de diverse insignes en badges op de blouse moet komen.

Waar kan ik de verschillende onderdelen krijgen?

Het naambandje en de het wapen van Sittard krijg je van de leiding.
Vaardigheidsinsignes krijg je ook van de leiding, nadat je aan de leiding heb kunnen laten zien dat je de opdrachten hebt uitgevoerd.
De Regiobadge, Installatieteken, blouse en speltakteken kun je kopen in de Scoutshop.
De blouse kun je beste gaan passen. Dit wordt geadviseerd.

De Scoutshop vindt je in Sittard.
Adres:
Scoutshop Limburg
Steegstraat 20
6133 AL Sittard
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 046 - 400 800 4

Voor de openingstijden vindt u op de website van Scoutshop Limburg.

sfExplorers

Hallo, wij zijn de Sheros! (RA 137)

De speltak van 15-18 jaar oud waar de jongens en meiden binnen scouting weer samen draaien. Elke vrijdag hebben we vanaf 20.00uur een programma dat we helemaal zelf mogen invullen.

Maar… we moeten het ook zelf organiseren! Anders dan bij eerdere speltakken wordt nu niet meer alles voor ons geregeld, als we een leuke avond willen dan moeten we daar zelf voor zorgen… Dat is soms nog wat lastig, zelf een programma verzinnen en plannen, maar we hebben het in ieder geval altijd naar onze zin.

Gelukkig hebben we ook drie fantastische stafleden die ons in de goede richting sturen en handige tips geven, een vrijdagavond is nooit saai! Over het algemeen doen we programma’s trouwens ‘scoutingstyle’, dat wil zeggen zelf geregeld en goedkoop! Zo kun je in plaats van een bezoek aan Thermea 2000 best je eigen sauna bouwen, of je eigen heerlijk 3-gangen-menu maken als je lekker ‘uit eten’ wilt. Een avondje casino? Niets leuker dan aan je eigen pokertafel in je eigen ruimte. En soms, als de kas het toelaat, maken we leuke uitstapjes zoals een bezoekje aan Snowworld, tja een eigen skischans bouwen is nog net wat te hoog gegrepen.

Om al die leuke dingen te doen hebben we natuurlijk af en toe een financiële actie op de planning staan, en op zo’n moment zetten wij ons dan ook allemaal 100% in om zoveel mogelijk geld binnen te brengen. Van dat geld gaan we ook op zomerkamp, naar  Zwitserland, Frankrijk, Engeland, enz. en dan leven we ons 10 dagen helemaal uit met zon (of helaas ook vaak regen), gezelligheid, avontuur en heel veel lol.

Als jij ook zin hebt om elke vrijdagavond aan ons verrassend, gezellig en actief programma deel te nemen, meld je dan snel aan! Via ‘Contact’ kun je onze groep mailen, dan nemen wij contact met je op!

Agenda

Geen evenementen

HK Huren?

Neem contact op met onze verhuurder en controleer de beschikbaarheid.

Kijk op de verhuurpagina.

Wij zoeken stafleden

wij zoeken stafleden animatie 400 67

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe stafleden.

Klik hier voor meer info.