Welkom op de pagina van Scouting Sint Jozef Sittard. In 1932 opgericht.

Nieuwoverzicht:

Nieuwsbericht 01-03-2020

De afgelopen periode, sinds de brand in ons HK op 15 februari, is er veel gebeurd achter de schermen. We zijn nog volop bezig met de afwikkeling van de brandschade en het is nog onduidelijk wat er met ons gebouw gaat gebeuren. Om veiligheidsredenen is het gebouw voorlopig niet bruikbaar.

Om de kinderen het scoutingspel verder te laten spelen kunnen we gelukkig gebruik maken van de ruimtes van zorgboerderij de Ophovenerhof. In de groepsraad hebben we met alle stafleden samen besloten vanaf 14 maart de draad weer op te pakken.

Gezien de beschikbaarheid van de ruimtes is er besloten met alle speltakken tegelijkertijd programma te draaien. Dit zal zijn op de zaterdagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur, bevers van 16:00 tot 17:00 uur. Shero's draaien wel op vrijdagavond en hebben hiervoor een alternatieve locatie gevonden.

Ondanks het verwoestende karakter van de brand is de saamhorigheid onder de stafleden groot en hopen we hier als groep sterker uit te komen. Met het tegelijkertijd draaien van de speltakken zullen we ook het Samen-Sint-Jozef-gevoel versterken.  

De groepsraad beseft ook dat de gezamelijke opkomsttijd wellicht niet voor iedereen goed zal uitkomen en zouden het betreuren om hierdoor leden te verliezen. 

Als we op zaterdag 14 maart gezamenlijk starten lijkt het ons een goed idee om ouders en verzorgers ons nieuwe tijdelijke onderkomen te laten zien. Als er vragen zijn kunnen die ook dan gesteld worden.

Nieuwsbericht 18-2-2020

In de nacht van 14 februari jl. zijn wij getroffen door een brand in ons gebouw. Deze brand heeft een flink deel van ons pand verwoest waardoor wij geen gebruik kunnen maken van ons gebouw. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om alle activiteiten in en rond het gebouw per direct te staken omwille de veiligheid.

Voor wat betreft de verhuur van het gebouw zult u begrijpen dat dit tot nader order niet mogelijk is en ook dat spijt ons zeer. Alle huurders voor aanstaande perioden zijn reeds op de hoogte gebracht en wij kunnen voorlopig ook geen nieuwe aanvragen aannemen.

Momenteel zijn wij druk bezig met het redden van kostbaar materiaal en het regelwerk wat na een dergelijk brand komt kijken. Wij zijn voornemens om de opkomsten weer op te starten na de carnavalsvakantie en hiervoor worden  de broodnodige plannen gemaakt. U zult begrijpen dat wij zorgvuldig te werk willen gaan en wij hiervoor ook even de tijd nemen.

Wij waarderen echt enorm de vele hulp die we reeds aangeboden hebben gekregen. We zullen zeker gebruik maken van aangeboden hulp, maar het is nog te kort dag om hier op in te gaan. Wij doen momenteel ons uiterste best om onze leden zo snel mogelijk weer te laten genieten van de scouting zoals ze dat gewend zijn, het zij wel op een andere locatie en manier.

Hopende op uw begrip in deze.

Zie ook: https://www.1limburg.nl/scoutingclub-sittard-zak-en-na-verwoestende-brand

 

Agenda

Geen evenementen

HK Huren?

Neem contact op met onze verhuurder en controleer de beschikbaarheid.

Kijk op de verhuurpagina.

Wij zoeken stafleden

wij zoeken stafleden animatie 400 67

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe stafleden.

Klik hier voor meer info.