Welkom bij de Gidsen!

 De Gidsen zijn de meiden van 11-15 jaar oud, en we komen elke week bij elkaar op zaterdag van 16:15 tot 18:15 uur.

 

Elke opkomst doen we weer iets anders, de ene keer stoer en actief, en de andere keer relaxed en creatief.

 

Door het jaar heen hebben we natuurlijk een aantal echte scoutingprogramma's, zoals kampvuur maken, tochttechnieken leren, pionieren (constructies maken van palen en touw), tenten opzetten en primitief koken, ...

 

... maar daarnaast hebben we ook opkomsten waarin we koken (en eten), spellen spelen, artistiek bezig zijn, de boel op z'n kop zetten, de beek in springen of andere avonturen beleven. Je kunt het zo gek niet verzinnen of we doen het wel. De staf heeft altijd weer iets nieuws voor jullie in petto.

 

Speciale activiteiten

 Door het jaar heen hebben we ook een aantal jaarlijks terugkerende speciale activiteiten. 

 

Zo doen we elk jaar mee aan de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden), waarbij 7 van de meest fantastische Gidsen als team mogen strijden tegen andere teams van Verkenners en Gidsen uit de regio. Met de rest van de Gidsen kamperen we dan op een naastgelegen terrein. 

 

Verder hebben we een aantal bivakken en overnachtingen, waaronder een winter- en lentebivak, een overnachting tijdens de laatste opkomst (voordat de zomervakantie begint) en een filmnacht, waarbij we van 20:00 tot 11:00 aan één stuk door film kijken. 

 

En afhankelijk van waar het dat jaar is, gaan we ook op intercamp, waar Scouts van over de hele wereld bij elkaar komen ergens in Europa.

 

Zomerkamp

 Een scoutingjaar is niet compleet zonder zomerkamp.

 

In de vakantie zijn we een week lang met z'n allen op pad en slapen in tenten, koken in zelf-gepionierde keukententen, gaan 2 dagen op hike (wandeltocht) en overnachten dan in de open lucht. 

 

Tijdens kamp kunnen jullie alle scoutingtechnieken toepassen die jullie door het jaar heen hebben geleerd. Ook wordt zelfstandigheid verwacht en aangemoedigd. Zo lopen jullie de hike ook zonder begeleiding, bepakt met je eigen slaapspullen, in rondes (groepjes) van 5 tot 7 Gidsen én gaan jullie zelf koken.

 

Met zomerkamp proberen we altijd een beetje ver van huis te zijn. Zo zijn we de laatste jaren op kamp geweest in de Belgische Ardennen, in de Duitse Eifel, in Luxemburg en wat verder Nederland in.

 

De staf

 Het stafteam bestaat momenteel uit Femke, Mascha, Isabel, Sophie en Jerry.

 

Samen maken we alle programma's en leren we de Gidsen wat ze nodig hebben voor het behalen van hun insignes en het overleven van de snode plannen die we voor hen bedenken.

 

Daarbij worden we ondersteund door een aantal hulpstaf en ouders die af en toe een programma meedoen of organiseren.

 

Heb je interesse om ons hierbij te helpen, wekelijk, maandelijks of wanneer jij kunt en wilt, laat dan gerust van je horen.

 

Doe je mee?

 

Vind je het leuk om een keer te komen kijken, als nieuwe Gids of als potentieel Gidsenstaf, loop dan gewoon een keer binnen op zaterdag. Of neem van te voren even contact op via het onderstaande formulier.

 

Leuk dat je mee komt doen. We hopen je snel te zien!

 

 

Form not found or is not published

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Agenda

Geen evenementen

HK Huren?

Neem contact op met onze verhuurder en controleer de beschikbaarheid.

Kijk op de verhuurpagina.

Wij zoeken stafleden

wij zoeken stafleden animatie 400 67

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe stafleden.

Klik hier voor meer info.