Welkom op de pagina van Scouting Sint Jozef Sittard. In 1932 opgericht.

 

Nieuwsbericht 18-2-2020

In de nacht van 14 februari jl. zijn wij getroffen door een brand in ons gebouw. Deze brand heeft een flink deel van ons pand verwoest waardoor wij geen gebruik kunnen maken van ons gebouw. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om alle activiteiten in en rond het gebouw per direct te staken omwille de veiligheid.

Voor wat betreft de verhuur van het gebouw zult u begrijpen dat dit tot nader order niet mogelijk is en ook dat spijt ons zeer. Alle huurders voor aanstaande perioden zijn reeds op de hoogte gebracht en wij kunnen voorlopig ook geen nieuwe aanvragen aannemen.

Momenteel zijn wij druk bezig met het redden van kostbaar materiaal en het regelwerk wat na een dergelijk brand komt kijken. Wij zijn voornemens om de opkomsten weer op te starten na de carnavalsvakantie en hiervoor worden  de broodnodige plannen gemaakt. U zult begrijpen dat wij zorgvuldig te werk willen gaan en wij hiervoor ook even de tijd nemen.

Wij waarderen echt enorm de vele hulp die we reeds aangeboden hebben gekregen. We zullen zeker gebruik maken van aangeboden hulp, maar het is nog te kort dag om hier op in te gaan. Wij doen momenteel ons uiterste best om onze leden zo snel mogelijk weer te laten genieten van de scouting zoals ze dat gewend zijn, het zij wel op een andere locatie en manier.

Hopende op uw begrip in deze.

 

Zie ook: https://www.1limburg.nl/scoutingclub-sittard-zak-en-na-verwoestende-brand

 

Wie zijn wij?

Wij zijn een actieve groep mensen die door het Scoutingvirus zijn besmet. Ooit als jonkie begonnen of als vriend(in) mee gesleurd. Nu als staf, stamlid of in een andere vrijwilligersfunctie niet meer weg te krijgen. Een groep waarin heel veel creativiteit zit, waarin jong en oud samenwerken. Of je nu 18 bent en net staflid of dat je 50 bent en al jaren meedraait. De automonteur die samen met de aankomende dokter een kabelbaan sjort. Samen zijn we een levende kersstal tijdens de kerstviering. Samen zijn we piraat op een groepsweekend. Samen zijn we het volk in het kasteel van de koning van St. Joris en de draak. Samen gaan we als “Bokkeriërs” het zomerkamp in. Samen gaan we de verbouwing aan van ons HK. Iedereen accepteert elkaar wat een sfeer oproept van "samen zijn wij sterk".

Wat willen wij?

Datgene wat ons zo aantrekt in het Scoutingspel willen we graag doorgeven aan onze jeugdleden met de hoop, dat zij er net zo veel plezier aan beleven. Het Scoutingspel is wat ons bindt en aantrekt. Waarom? Omdat Scouting anders is dan elke andere vereniging. Bij de voetbalclub kun je voetballen, bij de hobbyclub kun je knutselen, bij de toneelclub kun je een rol spelen en in het middelpunt leren staan. In het jeugdhuis kun je tafeltennissen en een pilsje drinken, maar bij Scouting kan dat allemaal en nog veel meer.

Bij Scouting leer je je echte vrienden kennen

Je maakt samen de goede en slechte dingen van elkaar mee.

Kinderen die al jong bij St. Jozef terecht komen zijn heel vaak kinderen die blijven komen. Bij ons kunnen ze onder begeleiding “ruige”, “coole” dingen doen. Waar mag je nog een kampvuur maken? Waar kun je hutten bouwen? Waar kun je leren hoe een raket werkt die gemaakt is van een petfles? Waar mag je nog eens lekker “vies” worden? Juist ja, bij ons!

Wat denken we onze (jeugd)leden te kunnen bieden?

Leuke opkomsten 1 x per week met een zeer afwisselend programma. Af en toe een extra activiteit met de andere speltakken samen. Minimaal 1x per jaar een bivak met 1 of 2 overnachtingen en 1 x per jaar een zomerkamp. Meer informatie vinden jullie natuurlijk op de pagina’s van de eigen speltakken.

Wat denken we dat onze (jeugd)leden automatisch meekrijgen?

Leren om in een groep te functioneren. Leren samenwerken en verantwoordelijkheid dragen voor de leden van je groep. Leren voor je eigen daden verantwoording te dragen. Leren eigen keuzes te maken. Leren je grenzen te verkennen of te verleggen op een gezonde manier. Leren organiseren, leiding geven. Vrienden maken voor het leven.

Heeft dit je nieuwsgierigheid gewekt?

Kijk dan wat verder rond op onze site of neem contact op en kom een keer kijken.

Agenda

Opruimen Magazijnen
vr mrt 13 @18:30- 17:00
Opruimen Magazijnen
za mrt 14 @18:30- 17:00

HK Huren?

Neem contact op met onze verhuurder en controleer de beschikbaarheid.

Kijk op de verhuurpagina.

Wij zoeken stafleden

wij zoeken stafleden animatie 400 67

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe stafleden.

Klik hier voor meer info.